10.02.2015 р. в рамках епізодичного семінару учителів трудового навчання вчителем трудового навчання ЗОШ №2 Грибинюк Н.В. був проведений відкритий урок в 6б класі. Наталія Володимирівна поділилася досвідом з реалізації варіативного модуля «Кулінарія». На першому уроці з теми «Види салатів та їх харчова цінність. Способи подрібнення овочів», учні повторювали алгоритм підготовки овочів до приготування, правила складання салатів, вимоги до їх оформлення. З метою зацікавлення учнів вчитель розповіла про країну «Легумію», актуалізацію опорних знань провела у формі «Скарбничка знань» за допомогою вправи «Мікрофон». Для пояснення нового матеріалу були застосовані рольова гра «Овочі», підготовлена учнями та відеоматеріал «Технологія приготування вінегрету та салату з капусти і моркви». Інформацію про енергетичну та поживну цінність докладно і змістовно до учнів довела вчитель біології Галактіонова Ірина Віталіївна. На другому уроці шестикласники, повторивши правила безпечної праці та роботи в групах, вчилися готувати салати, презентували свої вироби. Підсумки уроку педагог підвела у вигляді «кулінарного волейболу» з використанням загадок про овочі. Оцінювання практичної роботи здійснювали консультанти бригад.
Під час обговорення уроку колеги відмітили доцільність та переваги використаних інтерактивних технологій. |